söndag 31 maj 2009

Utflykt till Mount Vernon!

Idag lyckades vi återigen ta oss utanför Beltway (den stora ringled som omger Washington). Förra helgen åkte vi till Annapolis, Marylands huvudstad, som ligger vid kusten till Chesapeake Bay. I Annapolis dominerar U.S. Naval Academy, USA:s enda plats för utbildning till sjöofficer. 14 000 ansöker varje år, bara 1200 antas, till den fyraåriga utbildningen.

Men idag åkte vi till Mount Vernon som ligger ca en timme från oss, vid Potomac-floden i Virginia. Det var hemmet för George Washington, som efter att ha varit Commander in Chief för Continental army blev vald till USA:s första president 1789.

Mount Vernon har återställts i det skick det var när George Washington dog 1799 och det finns massor att se. Vi orkade inte vänta i kön på att gå in i huvudbyggnaden, ändå hann inte vi att se allt.

Plantagen ligger väldigt vackert med utsikt över Potomac och överallt kan man titta in i de olika husen och få en inblick i hur livet var på den tiden, för både herrefolk och slavar. Man kan även se gravkammaren där Geroge Washington och hans familj ligger begravd. Självklart finns också utställningar och filmer om George Washingtons liv. Väldigt intressant! Vi måste åka dit igen. Men utan Erik och Ellinor som tydligen fortfarande är för små för att uppskatta historiens vingslag...

Läs mer om Mount Vernon på http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Vernon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar