lördag 2 maj 2009

Presidenten finns nu överallt..

Varje lördag ger president Obama en "weekly address", dvs ett videoinspelat tal som publiceras på Vita Husets hemsida, barackobama.com och Organizing for Americas hemsida. Himla bra tycker jag! Det ger presidenten en regelbunden möjlighet att visa på hur hans adminstration följer den utstakade strategin. Det ger också möjligheten att kommentera aktuella händelser, som nu svininfluensans utveckling. Det kräver dock att han har något att berätta om, vilket Obama alltid har haft so far. Hur många politiker runt om i världen gör något liknande? Tänk om Reinfeldt hade gjort på samma sätt, då hade han kanske sluppit kritik för att hålla sig osynlig. Det är ingen tvekan om här vem som leder landet.

Sedan någon vecka tillbaka finns dessa bildklipp, tillsammans med massor av andra kommentarer som presidenten gjort, också på Twitter, Facebook, MySpace, Flickr och YouTube. Kort sagt i samliga nya "sociala medier" och som så många företagsledare och politiker också borde lära sig om för att kommunicera med en bredare publik än de traditionella nyhetsläsarna.

Det bästa av allt? Det är öppet för att kommentera varje inslag - jag vet många interna webbsidor (intranät) där man fortfarande inte vågar sig på att öppna upp den funktionen. Se och lär Sverige!
http://www.barackobama.com/index.php

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar